Helleruplundorglet

 

Helleruplund Kirkes nye orgel er bygget af Carsten Lund orgelbyggeri.
Orglets facade er tegnet af Carsten Lund og pulpituret er tegnet af arkitekt David Ploug.

Orglet blev indviet ved en festgudstjeneste søndag d. 30. august 2015.

Det er det romantiske klangideal som ligger til grund for det nye orgel i Helleruplund Kirke, med mange brede stemmer i mellemtoneområdet. Der findes fløjtestemmer og strygestemmer i alle orglets fire værker, som er med til at give orglet god fylde. Til at give orglet karakter findes der forskellige rørstemmer, som trompet, fagot, vox humana m.m. Alle disse stemmer gør, at man kan spille i utroligt mange nuancer – lige fra det sarteste piano til et kraftfuldt pleno som fylder kirkerummet.
Orglet er bygget af materialer af meget høj kvalitet og hovedparten af alle delene i orglet er fremstillet på orgelbyggeriet i Lyngby. Spillemekanikken er mekanisk, hvilket gør at man har en god kontakt med instrumentet. Registermekanikken er et moderne elektropneumatisk system, som er meget driftsikkert og slidstærkt. For at kunne udnytte de mange stemmer bedst muligt er orglet forsynet med en computer, hvorpå man kan programmere et uendeligt antal forskellige registerkombinationer.
Det hele betjenes fra spillebordet, som er fritstående på pulpiturgulvet og er bygget af egetræ. Registertavlerne er udført i røget eg, de hvide tangenter er af koben, registertræk og overtangenter er lavet af ibenholt.

Læs og se mere om orglets opbygning, bygning og indvielse på: http://www.helleruplundorglet.dk