Pigespejderne i HelleruplundPigespejderne holder til i kælderlokalerne under kirken, hvor vi mødes hver onsdag aften og har det super sjovt.

 Vi er delt ind i flere forskellige grupper af piger.  Nogle gange laver man aktiviteter i grupperne og andre gange er vi alle sammen. I løbet af året tager vi forskellige mærker,  hvor vi lærer spejderfærdigheder, som gør os klar til at tage på weekender, sommerlejr eller ud i verden til andre spejdere. Disse mærker er alt fra ”dolkemærket”, hvor man lærer at håndterer en kniv, til ”bålmærket” hvor man lærer at lave et bål på forskellige måder, respekten for bålet og hvordan man slukker ilden. Vi laver også kreative og mere eller mindre udfordrende mærker. Vi afslutter både de lange og korte forløb med et mærke, som vi kan sætte på vores uniformer.

Mange af pigerne er lige nu i gang med at tage ”skirty-mærket” – et mærke, hvor man skal være iført nederdel eller kjole til alle møder og arrangementer med spejder et helt år. 

Vi tager på weekendture et par gange om året, hvor vi overnatter i en hytte. Der er tit nogle små løb eller andre aktiviteter i løbet af dagen, og om aftenen er der hygge ved pejsen eller bålet med sang og historier. Det er en helt anden måde at komme tæt på hinanden på.

Spejderne står desuden med fane i kirken til store festgudstjenester og konfirmationer.
 

Så hvis det lyder som noget for dig at være pigespejder, så kig forbi vores hjemmeside  www.spejderhelleruplund.dk Der kan du læse mere om os og om tilmelding.


Mange seje spejderhilsner

De Grønne Pigespejdere i Helleruplund Kirke.